Zetterström

De utvalda

John Grisham

Advokatberättelser - en resa in i juridikens iblan så fascinerande värld. Den är i alla fall fascinerande när den framställs på Grishamvis.

Jag har läst och älskat många av Grishams böcker. Hanlinger har varit likartad, för även om den skiljt sig åt har det alltid handlat om advokater och klienter (och ofta om pengar också). Den här gången är det juryn som utgör händelsernas centrum.

Huvudpersonen är Nicholas Easter. En man som gjort allt och lite till för att få vara med i juryn. Det här är inte den första rättegång där man försökt ställa tobaksbolagen till svars för den död och det lidande som deras produkt orsakat. Det är inte heller första gången mannen som nu heter Nicholas Easter befinner sig bland de möjliga jurymedlemmarna. Däremot är det här första gången han verkligen får ingå i juryn.

Den stora frågan är varför denne man ägnat så mycket tid och pengar bara för att få vara med i en jury under en tobaksrättegång.

Precis som vanligt är det nästintill omöjligt att lägga ifrån sig en thriller av Grisham. Boken är fullständigt lysande. Romanen är välskriven och håller hjärnan igång.

Jag misstänker att man behöver ha ett visst intresse för juridik för att verkligen uppskatta berättelsen; men har man det kvarstår inga hinder. Räkna bara inte med att hinna med så mycket annat på fritiden innan du läst ut boken.